SKIJANJE U DUBAIJU

Ski Dubai je zatvoreno skijalište koje se prostire na 22.500 kvadratnih metara. To je deo objekta Mall of the Emirates, jednog od najvećih I najekskluzivnijih molova na svetu, koji se nalazi u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Referenzen-Ski-Dubai-Teaser_01    Ski_Dubai_12

Skijalište je otvoreno 2005. godine, poseduje 85 metara visoku stazu koja se račva na 5 padina, koje su dužine u proseku 400m i različite su strmine tj težine. Skijalište poseduje tri žicare: jedan tanjir koji vas penje na vrh, jedan četvorosed takođe do vrha sa među stanicom I jedan lift za početnike tj. one koji uče da skijaju. Cela oblast koja je pod snegom iznosi 3.000 kvadratnih metara I obuhvata snow park , stene za penjanje, podzemne hodnike i tunele, stazu za bob I još drugih atrakcija. U Ski Dubaiju se nalaze I pingvini koji imaju svoj šou nekoliko puta dnevno. Što se tiče iznajmljivanja opreme sve je uključeno u cenu , sem kape I rukavica ( skije ili bord, jakna, ski pantalone pa čak I čarape ). Cena za 2 sata skijanja je oko 45 evra. Može se uzeti I dnevna karta koja je oko 70 evra.

Izuzetno efikasan sistem izolacije pomaže da objekat održava temperature od  -4 ° C u toku dana i -6 ° C  noću kada se proizvodi sneg.

ski-dubai       ski-dubai-penguins

Zanimljivo je što se oko skijališta nalaze restorani, barovi i kafići koji imaju pogled na skijalište I staze, a takođe dočaravaju pravu zimsku idilu jer I sami izgledaju kao restorani u najvećim skijaškim centrima širom sveta, tako se i jedan od restorana  zove St Moritz. Na samoj stazi na među – stanici četvoroseda se nalazi i prelep restoran sa pravim zimskim ambijentom I enterijerom.

article-0-07665BF9000005DC-170_964x634

Dva sata skijanja izgleda možda malo ili kratko ali kada ste na temperaturi od -3 a napolju je 35 ili više,  temperaturni šok je veliki . Biće vam sasvim dovoljno  sa obzirom da ćete brzo preći sve staze I da se vreme spuštanja stazom I penjanja žicarom veoma razlikuje I ubrzo će vam biti hladno. Ali užitak je sasvim zadovoljavajući.

U centru postoji I snow park, gde su glavni akteri mladi Arapi lokalci koji, nećete verovati, skijaju fantastično I izvode stvari koje bi retko ko smeo.

Postoji I takmičenje koje se svake godine održava unutar skijališta pod nazivom ICE WARRIOR CHALLENGE. Najspremniji se nadmeću u raznim disciplinama I poligonima na temperaturi manjoj od 0. Prava atrakcija, a I nagrade su privlačne.

240804_3892028253114_646065818_o

Sve u svemu  monotonost pustinje, visoke temperature, velika vlažnost vazduha dominiraju u Dubaiju, ali je zato Ski Dubai prilika da malo zaboravite na to I osetite zimsku idilu bar na jedan dan, naročito ako ste iz krajeva gde je zima godišnje doba sa puno snega I zimskih čarolija.

evo malo i uzivo prenosa, ne obazirite se na reci komentatora 🙂

About Marko Mikic

Marko is Master degree Professor of Physical Education and Graduated Organizer of Sports Recreation. Licensed TecnoGym Personal Trainer with international experience, with over 15 years. Instructor, Lifeguard and Coordinator in Life Saving Federation. Former Ski competitor and actual Ski instructor. Conditioning coach for professional athletes. Actual Fitness and Health Writer, Health Advisor, Online Coach and Fitness Specialist. Health and Fitness Consultant and Publisher. Certified Trainer for Kinesitherapy, Sports Diagnostics, Back Pain Prevention, Discovering Physical Faults, Muscle Imbalances, Early Diagnosis of Injuries, Assessment of Physical Skills and Tests, Functional Training and Cross Fit. Personal Trainer and Freelance Photographer.

Posted on April 22, 2015, in SKIING, SRPSKI and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: