DETOX VODA

Često imamo prilike da vidimo , po restoranima barovima I kafićima, da se bokali vode služe sa raznim povrćem I voćem. U ovom članku ćemo razjasniti šta je detox voda , kakva svojstva ona ima, i kakve sastojke je najbolje da sadrži.

b1a0122d712e69b2d69870175b11771f

Bez obzira da li pokušavate da izgube težinu ili jednostavno želite da izgledate i osećate se zdravije, jedan od najboljih načina da oslobodite svoje telo od štetnih toksina je da pijete vodu. Samo 6 do 8 čaša svaki dan će vam pomoći da budete hidrirani I da držite vitalne organe u njihovom najboljem mogućem zdravlju. Detox voda ubrzava metabolizam I samo u tom svojstvu ima efekta u skidanju masnih naslaga I viška kilograma ( sama po sebi ne skida kilograme kako imamo prilike da pročitamo ili čujemo).

Postoji nekoliko namirnica koje možete da dodate u svoju vodu koje ne samo da će poboljšati ukus vode, već će vam pomoći i u očuvanju zdravlja. Detox voda postala je veoma popularna i postoji mnogo različitih recepata koje možete koristiti.

Ove vode sadrže sastojke poput limuna koji pomaže za ispiranje štetnih toksina iz vašeg tela, nane koja pomaže u varenju, krastavac koji sadrži anti-inflamatorna svojstva i đumbir koji je prirodni lek protiv bolova i pomaže pri varenju.  Neke vode sadrže dinju, malinu i druge sastojke koje su podjednako zdravi i korisni za organizam.

Detox voda za ubrzavanje metabolizma. Krastavci su diuretici koji mogu pomoći da izbegnete zadržavanje vode u telu. Limun i limeta pomoći ce vam da izbacite toksine iz svog digestivnog trakta i grejfrut ce vam pomoći da ubrzate metabolizam I sagorite masti brže. Dodajte 2l izvorske vode, ½ srednjeg grejpfruta (seckanog), ½ krastavac (seckanog), dodajte  jos ½ seckanog limuna i par listova nane. Ostavite da odleži u frižideru nekoliko sati pre serviranja i popiti najmanje ½ litre dnevno za optimalne rezultate.

Voćna detox voda. Sadrži jagode i kivi i savršeno je letnje piće. 2 litara vode, nekoliko jagoda i nekoliko kivija iseckanih. Ostaviti da odleži nekoliko sati u frižideru. Kivi sadrži vitamin A i E koji će vam pomoći da se oslobodite slobodnih radikala I takodje pomaže da se isperu toksini iz vašeg debelog creva. Jagode su odlične za vašu kožu, sadrže anti-aging svojstva i pomažu u borbi protiv kancerogene supstance.

Jabuka I cimet detox voda. Sem što ne sadrži kalorije ova voda takođe pomaže da poboljšate svoj metabolizam. Dodaje se seckana jabuka I štapic cimeta, u količinama po želji. Služi se sa kockama leda.

Takozvana novogodišnja detox voda. Treba vam galon izvorske vode i nekoliko malina, zajedno sa seckanim grejpfrutom, krastavacem, par krušaka i sveža nana. Takođe možete da dodate limun, borovnice i brusnice, ako želite. Samo dodajte sve sastojke u bokal i ostavite ga da tako odstoji nekoliko sati, tako da se ukusi kombinuju. Utiče na izbacivanje toksina iz tela I ubrzavanje metabolizma.

Detox voda sa jagodama i lubenicom. Utiče na ubrzavanje metabolizma I očuvanje kože. Puna je vitamina i anti-upalnih sastojaka. Šolja jagoda, 2 šolje lubenica, nekoliko grančica svežeg ruzmarina, filtrirana voda I samo malo soli. Samo promešajte jagode i ruzmarin zajedno u činiju, a zatim ih dodajte u bokal sa lubenicom. Sipajte filtriranu vodu preko toga, ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru.

Krastavac i limun detox voda . Ova voda je odlična za jačanje vašeg imuniteta I za čišćenje od štetnih materija u organizmu. Krastavac je antiinflamatorno sredstvo i pomaže vam da ostanete hidrirani. Dodatak Nane ulepšava piće bez dodatka šećera i pomaze pri varenju. Par kriski limuna, krastavaca I malo nane ostaviti da prenoći u frižideru.

AloeVeraDetox-850x400

Aloja detox voda. Da li ste znali da možete da je dodate u vašu vodu? Kada koristite aloju to može pomoći pri cirkulaciji i probavi, mozete povećati svoju energiju i eliminisati umor.  Treba da podelimo list aloje na dole ka centru i da uklonimo gel. Pomešajte gel sa malo vode i limuna u blenderu. Potrebno vam je jedna šolja vode, 2 kašike limunovog soka i oko 2 kašike aloja gela.

 

About Marko Mikic

Marko is Master degree Professor of Physical Education and Graduated Organizer of Sports Recreation. Licensed TecnoGym Personal Trainer with international experience, with over 15 years. Instructor, Lifeguard and Coordinator in Life Saving Federation. Former Ski competitor and actual Ski instructor. Conditioning coach for professional athletes. Actual Fitness and Health Writer, Health Advisor, Online Coach and Fitness Specialist. Health and Fitness Consultant and Publisher. Certified Trainer for Kinesitherapy, Sports Diagnostics, Back Pain Prevention, Discovering Physical Faults, Muscle Imbalances, Early Diagnosis of Injuries, Assessment of Physical Skills and Tests, Functional Training and Cross Fit. Personal Trainer and Freelance Photographer.

Posted on May 22, 2015, in HEALTH, NUTRITION, SRPSKI and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

Leave a comment